“Прометей” переміг “Балту” та достроково вийшов до півфіналу Суперліги-Дмарт 2023/24

Прометей

Суперлiга-Дмарт 2023/24 (жінки)

VIІI-й тур. Шоста гра. 15 лютого

 СК “Балта” — СК “Прометей” 0-3 (13:25, 14:25, 16:25)

Стартовий склад СК “Прометей”: Хобер (4), Дрпа (10), Маєвська (6), Дорсман (к) (11), Шаргородська (5), Міленкович (14), Нємцева (л), Васильєва (л). На заміну виходили: Мелюшкина, Бюкмен (2), Даньчак (6).

Стартовий склад СК “Балта”: Лиса (4), Ратій (6), Склярова (5), Ногіна (8), Стрельбицька (4), Горбаченко (1), Карасьова (л). На заміну виходили: Малишева, Калашник, Дрьомова (2).

Після перемоги над балтянками наші спортсменки вже точно не опустяться нижче другої сходинки в турнірній таблиці регулярного чемпіонату України. Тож сьогоднішній успіх гарантував їм прямий вихід до півфіналу Суперліги-Дмарт 2023/24. 

Відзначимо, що Іван Петков з перших хвилин поєдинку випустив бойовий склад, зокрема лідерок атак — Бояну Міленкович і Марту Дрпу. Волейболістки допомогли своєму колективу майже відразу забезпечити комфортний гандикап (5:9). Андрій Романович скористався тайм-аутом, однак після перерви його підопічні програли ще кілька розіграшів поспіль, що нівелювало всі настанови. Заміна пасуючих у “Балти” слідом на хід гри теж особливо не вплинула — 13:25. 

На старті наступної партії представниці Одещини завдяки успішним діям на блоці не просто нав'язували “червоно-білим” боротьбу, а й вели в рахунку (5:3). Зусиллями Бояни Міленкович наші дівчата скоро повернули собі ініціативу (8:10). Зрештою в даному відрізку гравчині “Прометея” майже зуміли повторити свій попередній результат, і це при ротації від тренерського штабу — 14:25.

У третьому сеті чинні чемпіонки України не стали відкладати справу в довгу шухляду (1:4). Вікторія Даньчак, яка з'явилася ще по ходу попередньої партії, була однією з найактивніших у складі свого клубу. Так, після двох поспіль успішних пострілів діагональної перевага підопічних Петкова досягла шести пунктів (6:12). У підсумку і тут обійшлося без інтриги — 16:25.